Ansiktsmasker



Ansiktsmasker er ein måte å gi huden ein skikkelig djup rens. Her kan ein bruke mange ulike ingrediensar som verkar på ulike måter, nokre aukar blodsirkulasjonen, nokre brukar me for å tilføre fuktigheit, andre som peeling. Ansiktsmasker kan roe ned irritert hud, og gjere huda mjukare. Men det finaste av alt er at det er fleire ting som dei aller fleste har i kjøkenskåpet eller kjøleskåpet som kan brukast. I dag skal du få nokre oppskrifter på ansiktsmasker du kan lage sjølv for ein billig penge. Som du ser på oppskriftene under så er det ikkja alltid så mykje som skal til for å gi ansiktet litt meir oppmerksomhet, ein finfin aktivitet for ein rolig sundagskveld!

Bruk alltid ansiktsmasker på nyleg reingjort og fuktig hud. Bruk fuktigheitskrem eller ansiktsolje etter du har skylt av maska.

Eggekviteoppstrammar
Denne maska er oppstrammande for huda, og minskar porene. Maska vert veldig stram når den tørkar, så det er best å vente med dei gode samtalane til du er ferdig. Egner seg til alle hudtypar

Kviten av eit egg
1 ts maisena

Bland saman eggekvita og maisena i ei lita skål, bland godt med gaffel. Blandinga skal ikkje vere klumpete. Bruk fingrane dine og smør maska jevnt utover ansikt og hals. Legg deg ned og slapp av mens dette tørkar, omlag 20 min. Rens av med vatn.

Havremaske
Denne maska fungerer som ein mild peeling, dersom du brukar den to gonger i veka skal den hjelpe på raudflammete hud då maska har ein savk bleikande effekt. Egner seg til alle hudtypar, men ikkje bruk den dersom du er solbrent, vindbrent eller har veldig irritert hud i ansiktet.

4 ts knuste havregryn
5 ts surmjølk eller yogurt naturell

Bruk ei matmølle til å knuse havregryna til fint mjøl. Bland dette med sumjølka ei ein liten bolle. Dersom den er veldig tjukk kan du ta litt ekstra surmjølk. Bruk fingrane og smør massen på ansiktet. Lat tørka i 20-30 minuttar og rens av. Når du vasker vekk maska brukar du forsikting sirkelrunde bevegelsar, då får du masser vekk døde hudceller og ansiktet blir mjukt og huda frisk og fin.

Banan og krem
Denne enkle maska gjer ansiktstshuden supermjuk og avslappa. Passer fint til alle hudtypar også dei veldig sensitive, solbrent og irritert hud.

omlag 5 cm veldig moden banan
litt kremfløyte

Finmos bananen og bland med fløyte til du har ein glatt, smørbar masse. Bruk fingrane og smør inn ansikt og hals. Men pass på at du ikkje har finkjolen på deg, for denne kan bli litt grisete. Maska skal ikkje tørke, men ha den på i 20-30 minuttar før du skyller den av.

Viss du har ein annan oppskrift som du likar, del gjerne med oss!